Wietrzenie zapasów, przeglad paralotnii.
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
- Glajciarz
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Advance Impress 2+
- Telefon: 66osiem34jeden715
Wietrzenie zapasów, przeglad paralotnii.
Hejka,
Widziałem ze rok temu Marcin K. pisał coś o wietrzeniu zapasów.
Czy organizujecie coś takiego, że zbieracie paki i zawozicie je hurtem do wietrzenia? Jesli tak to byłbym czymś takim zainteresowany.
Chyba ze jest to akcja zorganizowana tylko dla członków SPBW.
Dodatkowo interesuje mnie też czy macie też jakieś akcje związane z przeglądem paralotnii. Interesuje mnie full przegląd.
Nie mówię ze chciałbym to zrobić tanio ale wydaje mi się, że fajnie by było zrobić te 2 rzeczy na raz.
Widziałem ze rok temu Marcin K. pisał coś o wietrzeniu zapasów.
Czy organizujecie coś takiego, że zbieracie paki i zawozicie je hurtem do wietrzenia? Jesli tak to byłbym czymś takim zainteresowany.
Chyba ze jest to akcja zorganizowana tylko dla członków SPBW.
Dodatkowo interesuje mnie też czy macie też jakieś akcje związane z przeglądem paralotnii. Interesuje mnie full przegląd.
Nie mówię ze chciałbym to zrobić tanio ale wydaje mi się, że fajnie by było zrobić te 2 rzeczy na raz.
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Re: Wietrzenie zapasów, przeglad paralotnii.
Cześć .Tak robiliśmy taką akcję w 2012 pod koniec lutego ?już nie pamiętam ,około 12 zapasów z Krakowa zawieżliśmy do Leszka M. w tym roku można powtórzyć akcję, jeśli chcecie, co do przeglądu full to nie wiem czy Leszek robi, ale zapytam na pewno robi test przewiewności, full przegląd zrobisz u Korca, ale kosztuje nie mało jakieś 200zł ponad. pozdrawiam Marcin
- mani3kxc
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Team: UFO Team
- Kontakt:
Full przegląd można też zrobić u Gajwera, koszt ok 200-250 zł z tego co pamiętam.
Robiłem w tamtym roku, łącznie z testem na zerwanie lin.
Robiłem w tamtym roku, łącznie z testem na zerwanie lin.
-
- Glajciarz
Ja oczywiscie jestem zainteresowany przewietrzeniem zapasu.
Odnośnie full przeglądu paralotnii to robiłem go 2 lata temu i nie wiem czy trzeba. Poza tym, ze kilka razy wyciagałem glajta z krzaczorów ( nie było to lądowanie na drzewie).
To nie miałem innych incydentów ale wyciagajc glajta mogłem coś naciągnąć, nadszarpnąc i poza tym sprawdził bym czy nie mam jakichś dziurek po konikach albo po tych krzaczorach. Ale full był zrobiony kiedy kupowałem tego glajcika.
Ma ktoś może namiary na tego Gajwera?
Odnośnie full przeglądu paralotnii to robiłem go 2 lata temu i nie wiem czy trzeba. Poza tym, ze kilka razy wyciagałem glajta z krzaczorów ( nie było to lądowanie na drzewie).
To nie miałem innych incydentów ale wyciagajc glajta mogłem coś naciągnąć, nadszarpnąc i poza tym sprawdził bym czy nie mam jakichś dziurek po konikach albo po tych krzaczorach. Ale full był zrobiony kiedy kupowałem tego glajcika.
Ma ktoś może namiary na tego Gajwera?
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
-
- Glajciarz
Hejka,
Widze że ceny co do usług są dosyć konkretne. Wiec nie wiem do konca co jest najbardziej potrzebne.
Co do przełożenia zapasu to kiedy chcielibyście to zorganizować i czy w ogóle? Czy są jacyś chetni? Jeśli tak to jak to bedzie zorganizowane?
Widze że ceny co do usług są dosyć konkretne. Wiec nie wiem do konca co jest najbardziej potrzebne.
Co do przełożenia zapasu to kiedy chcielibyście to zorganizować i czy w ogóle? Czy są jacyś chetni? Jeśli tak to jak to bedzie zorganizowane?
-
- Uprząż: Supair Skypper
zapewne oddamy zapasy na zebraniu w Wiśniowej,tylko aj dont noł kiedy to będzie, i przypomnijcie mi jaki koszt.
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Zaletą przekladania zapasu u Leszka jest to że jest blisko od Kraka więc odchodzi koszt paliwa bo do beskid para jest ponad 200km w 2 strony ,Ją będę przekładał u Leszka ale nie spieszy mi się bo warun przelotowy zaczyna się po 20 marca więc przewine na początku marca.
- eltomek
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
czang pisze:...tylko aj dont noł kiedy to będzie....
Czang, nie próżnujesz, tak się chłopaki wykorzystuje nielotną pogodę