Z racji że to mój pierwszy post to chciałem się ze wszystkimi na początku przywitać

Forum SPBW śledzę już od dłuższej chwili, ale dopiero teraz zebrałem się do tego żeby coś napisać

A teraz to rzeczy:
Mam 21 lat, 173cm wzrostu i ważę ok. 65kg. Pod koniec tamtych wakacji ukończyłem 2 etap kursu, lecz z przyczyn wyższych nie podszedłem do egzaminu, także licencji nie mam…
Postanowiłem że rok 2012 będzie dla mnie rokiem latania (czy też zlatywania), więc czekam na terminy egzaminów i chciałbym mieć to już z głowy.
Do kupna sprzętu podchodziłem jak do bardzo odległej w przyszłości, lecz prostej sprawy. Ale jak już zacząłem się poważnie nad tym zastanawiać, to okazało się że chyba nie będzie to takie łatwe, bo przeglądając aukcje na allegro rzadko mogę znaleźć coś na siebie. (Każde skrzydło DVH 1-2 75-95kg podnosiło mi tętno

Na dzień dzisiejszy jestem w 100% zdecydowany na zakup sprzętu do latania ale z racji że się na tym nie znam chciałbym Was tu wszystkich bardziej doświadczonych kolegów poprosić o pomoc w doborze, czy nawet kupnie, wszystkiego po kolei.
Chciałbym nabyć:
Skrzydło DVH 1-2 75-95kg którego stan będzie pozwalał używanie przez kilka sezonów, o „rozwojowej” charakterystyce. Uprząż o podobnym usposobieniu z pewnym systemem ratunkowym. Radio, vario, no i oczywiście kask.
Ze względu na moje skromne finanse wszystkie te rzeczy chcę kupić używane.
To chyba tyle jak na razie mam do napisania

Byłbym bardzo wdzięczny za liczny odzew