A co się z tym wiąże podnieśienie umiejętnościami oraz wyrobienie nawyków, czyli treningiem naziemnym skorygowanie błędów a wiadomo, że błędy najlepiej są widoczne u kogoś !!!
Po rozmowach naszych PBW na startowiskach widzimy ten problem i w miarę możliwości czasu i pogody / bo chęci są / chcemy wam trochę pomóc.
I jest też taka możliwości.
W rejonie Wiśniwa, Myślenice z tego co jest mi wiadomo w znacznym stopniu pomaga, uczy- zawsze doradzi i ma czas na wyjaśnienia Tadzio - Stefan Mistarz.
Natomiast w rejonie Krakowa - Marcin Kalamat, oraz ja, pewnie było by więcej osób lecz pracują i są ograniczeni czasem.
I nasza propozycja jest taka, aby w miarę możliwości chcący się podszkolić i usłyszeć trochę słów krytyki a jednocześnie czegoś się nauczyć.
Zorganizować taką grupę domówić jakiś termin i zrobić kilka wypadów na takie doszkolenie, / myślę, że jest to do zrobienia / Stradomka , Potaczkowa może jeszcze inna górka w zależności od postępów, kierunku wiatrów, potrzeby.
A i tak nie ominie nikogo trening, samodzielny

Jeżeli ten pomysł byście uważali że będzie dobry - kontakt i na górkę i do spocenia jajek.