problem z flymasterem

Tutaj dyskutujemy o sprzęcie paralotniowym. Skrzydła, uprzęże, elektronika, czyli wszystko co jest potrzebne do latania. UWAGA - nie jest to miejsce na ogłoszenia dot. kupna i sprzedaży itp

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

Awatar użytkownika
Siwy
Glajciarz którego nie składa
Posty: 276
Rejestracja: 03 kwie 2011, 20:46
Glajt: Delta 2
Team: SPBW
Lokalizacja: Kraków

problem z flymasterem

Post autor: Siwy » 23 mar 2016, 23:51

Podłączam flymastera do kompa i piz..a szlag mnie juz trafia ściągnąłem chyba wszystkie sterowniki ze strony flymastera i wciąż po włączeniu gps dump wyperdala mi busy gps driver. Ktoś coś ?
Powinienem się urodzić w średniowieczu ... :)
Ja jebie co za czasy...
tel. 664 026 369

szymon.strus
I Wiceprezes SPBW
Posty: 778
Rejestracja: 16 lip 2011, 18:30
Glajt: Ozone Rush 3
Uprząż: Gin Genie Race II
Telefon: 783332234

Re: problem z flymasterem

Post autor: szymon.strus » 24 mar 2016, 07:10

Jakbys zyl w sredniowieczu to bys sie pytal jak swinie do koryta podlaczyc :P

Dzialal Ci ten GPS wczesniej czy jakas nowa zabawka? Na innym kompie sprawdzales? Pewnie trzeba ustawic dobry port COM w GPS Dump albo sterowniku.

/S.

Awatar użytkownika
Siwy
Glajciarz którego nie składa
Posty: 276
Rejestracja: 03 kwie 2011, 20:46
Glajt: Delta 2
Team: SPBW
Lokalizacja: Kraków

Re: problem z flymasterem

Post autor: Siwy » 24 mar 2016, 08:17

Wcześniej korzystałem z Garmina 76. Robson podłączał mi Flymastera w Bassano i wszystko było ok. W GPS Dumpie właśnie mam tylko COM1 i tu jest chiba problem. Nie rozkminiam tego...
tel. 664 026 369

Robsono
Przelotowiec
Posty: 715
Rejestracja: 23 cze 2013, 10:49
Glajt: Bezpieczny
Uprząż: wygodna
Telefon: 505 358 8 jeden dwa

Re: problem z flymasterem

Post autor: Robsono » 24 mar 2016, 09:46

ptk 1 zadzwon do mnie jak bedziesz przed kompem, bo jak napisze podlacz tam przelacz tu wejdz w to to pewnie i tak nic z tego nie bedzie :)

ale sprobuje

ad1. odinstaluj wszystko co zainstalowales do tej pory .... gps dump zostaw
ad 2 ze strony producenta https://www.flymaster.net/downloads/downloads wybierz urzadzenie ktore masz , software i ssasz sterowniki do aktualnego systemu ktory posiadasz ( 32/64 bit )
ad3 instalujesz to restart kompa
ad 4 podlaczasz urzadzenie wlaczasz sprzet ( wario )
ad 5 wlaczasz gps dump i klikasz na zakladke MISC zaraz za CTR tam jest opcja SET PORT COM , powinno dac sie wybrac albo COM 1 lub ten ktory aktualnie uzywa wario .


powinno dzialac jesli nie wroc do ptk 1

:) pozdrawiam

Awatar użytkownika
3apik
Przelotowiec
Posty: 579
Rejestracja: 24 paź 2011, 11:26
Glajt: Ozone Delta 2
Uprząż: Swing Race
Telefon: ♪♫░▒▓██▓▒░♫♪
Team: B!SEPTOL™

Re: problem z flymasterem

Post autor: 3apik » 24 mar 2016, 16:45

szymon.strus pisze:Jakbys zyl w sredniowieczu to bys sie pytal jak swinie do koryta podlaczyc :P
:lol:

ODPOWIEDZ