wgranie map do 76-tki

Tutaj dyskutujemy o sprzęcie paralotniowym. Skrzydła, uprzęże, elektronika, czyli wszystko co jest potrzebne do latania. UWAGA - nie jest to miejsce na ogłoszenia dot. kupna i sprzedaży itp

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

Awatar użytkownika
Siwy
Glajciarz którego nie składa
Posty: 276
Rejestracja: 03 kwie 2011, 20:46
Glajt: Delta 2
Team: SPBW
Lokalizacja: Kraków

wgranie map do 76-tki

Post autor: Siwy » 06 maja 2015, 20:15

Jak w temacie.
Zapewne niektórzy wiedzą, że jestem cyfrowym analfabetą i takie rzeczy jak w tytule są dla mnie po prostu czarną magią.
Do tej pory latałem bez map i jakoś szczególnie mi to nie przeszkadzało ale skoro jest taka opcja to chciałbym ją przetestować.
Hilfe.
Aha jest to wersja 76 CS czyli bez karty pamięci.
Siwy
tel. 664 026 369

szymon.strus
I Wiceprezes SPBW
Posty: 782
Rejestracja: 16 lip 2011, 18:30
Glajt: Ozone Rush 3
Uprząż: Gin Genie Race II
Telefon: 783332234

Re: wgranie map do 76-tki

Post autor: szymon.strus » 06 maja 2015, 21:24

Jasiu sprzedal przed chwila 76 csx to moze jeszcze co pamieta :) i Robson chyba tez mial cos w ten desen.

pzdr,
/S.

Awatar użytkownika
3apik
Przelotowiec
Posty: 580
Rejestracja: 24 paź 2011, 11:26
Glajt: Ozone Delta 2
Uprząż: Swing Race
Telefon: ♪♫░▒▓██▓▒░♫♪
Team: B!SEPTOL™

Re: wgranie map do 76-tki

Post autor: 3apik » 06 maja 2015, 21:36

Ja używam/łem MapSource.
Tu jest instrukcja co i jak krok po kroku.
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1550

Jeśli chodzi o wgrywanie konkretnych map to trzeba je ściągnąć (musisz poszukać, zależy co Cie interesuje) i zainstalować w systemie żeby je MapSource widział.
Wtedy z MapSource można je wgrać do GPSa.

Z map to zależy ile Ci się zmieści w GPSie:
- gdzieś była mapa przestrzeni ze strefami (na preclu od czasu do czasu się pojawiało info),
- z samochodowych to np. darmowa mapa UMP,
- mapę bazową europy udostępniał chyba nawet Garmin
- bardzo fajne mapy topograficzne mają Niemcy:
http://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php
Niestety ceną za ich dokładność jest ich rozmiar, ale są podzielone na dość małe kawałki, więc jak wiesz czego chcesz to możesz wgrać potrzebny Ci fragment.

Robsono
Przelotowiec
Posty: 718
Rejestracja: 23 cze 2013, 10:49
Glajt: Bezpieczny
Uprząż: wygodna
Telefon: 505 358 8 jeden dwa

Re: wgranie map do 76-tki

Post autor: Robsono » 07 maja 2015, 06:27

Tak jest siwy mam takiego ale z kartą pamięci.
Jeśli chcesz to mam mapę Polski z założonymi strefami w jednym pliku ale ile to miejsca zajmuje nie wiem muszę sprawdzić Ale mogę wyciąć dla ciebie Nasz BW wtedy powinna się zmieści. .
Zadzwoń jak będziesz zainteresowany.

agrest
Student
Posty: 25
Rejestracja: 23 sie 2011, 13:45
Glajt: Chili 2
Uprząż: Karpo X-alps 3
Lokalizacja: rzeszow

Re: wgranie map do 76-tki

Post autor: agrest » 07 maja 2015, 11:29

podrzuc mi go przez zonke na weekend to postaram sie to Tobie wrzucic - zreszta, wydaje mi sie ze wrzucalem, tylko wylaczone sa z poziomu menu (o ile to bylo w Twoim). Trzeba by ewentualnie odswiezyc strefy.

Pzdr.
J.

Awatar użytkownika
Siwy
Glajciarz którego nie składa
Posty: 276
Rejestracja: 03 kwie 2011, 20:46
Glajt: Delta 2
Team: SPBW
Lokalizacja: Kraków

Re: wgranie map do 76-tki

Post autor: Siwy » 07 maja 2015, 20:35

Spoko może tak zrobię.
Powalczę jeszcze trochę może coś się uda wydłubać :) ale łatwo nie jest
Dzięki chopy
tel. 664 026 369

ODPOWIEDZ